ápr.
16.

Kazár Ózdon is verhetetlen volt

Kazár Miki, egy kölcsönautóval nyerte meg a most hétvégén zajló Ózd Rallysprintet.

kazar.jpg

Kölcsönautóval is a leggyorsabb volt Kazár Miklós az idei esztendő első rallysprint futamán. Az I. Suzuki Kaiser Ózd Rallysprint M (meghívásos) kategóriáját ugyanis a Maximmun Racing Team pilótája nyerte meg. A 15 kilométeres királdi körgyorsaságin Kiss Viktor R4-es Mitsubishijét terelgette a bajnoki címvédő, méghozzá rendkívül eredményesen. A három szakaszból kettőt megnyert, így összetettben is ő bizonyult a legjobbnak.                        

- Egy körben kétszer láthatták a nézők ezt a versenyautót - kezdte az élménybeszámolóját Kazár Miklós. - Először Viktor vezetett, utána pedig én.  Gyakorlatilag felkészülés nélkül ültem be, a rajt előtt ugyanis csak száz métert tudtam menni az R4-essel. Ettől függetlenül természetesen nem volt gond, egy kicsit a tavalyi emlékek törtek elő bennem. A Szilveszter Rally óta nem ültem Mitsubishiben, jól esett egy kicsit visszatérni ehhez a márkához. Az első körben  sikerült bemelegedni, utána pedig már rendes versenytempóban közlekedtem. Örülök, hogy sikerült nyerni, de ezen a napon tényleg a közönségnek autóztam. Nagyon sokan voltak kint a pálya szélén, remek időben, kimondottan jó színvonalú sprintverseny részese lehettem. 

kazar2.jpg

Kazár Miklós szerint több szempontból is fontos volt, hogy részese lehetett az új sorozat nyitányának. Elsődlegesen Kiss Viktornak igyekezett átadni a tudásából, hiszen a magyar bajnok korábban is hangsúlyozta az utánpótlás nevelés szükségességét. Másrészt a közelgő Miskolc Rally egyik gyorsasági szakaszát is felmérhette, az ORB második futamán ugyanis ezt az utat használni fogja az élmezőny is. Harmadrészt pedig a magyar élmezőnyből olyan mezőny gyűlt össze, amiből ő sem szeretett volna kimaradni.                                                

- Tényleg nagyszerű ez az új kezdeményezés - folytatta Kazár Miklós. - A rendezés szempontjából minden rendben volt, pörgősen, jó ritmusban zajlott le a nap. A gyorsasági egy kicsit felhordásos volt, de kiválóan lehetett rajta versenyezni. Minden úgy nézett ki, mint egy ORB futamon, csak nyilván egy pályán, kisebb területen bonyolította le a rendező. Remek időben, sok néző volt kíváncsi a párosokra, továbbra is tartom azt a véleményemet, hogy jó irányt vett a hazai rallysport.

A fiatalok szempontjából az ilyen rendezvényekre van szükség, hogy aztán később csatlakozhassanak az első osztály mezőnyéhez. Természetesen számunkra a magyar bajnokság a fő csapásirány ebben az esztendőben is, de az időnk úgy engedi és lesz rá ismét lehetőség, akkor szívesen indulok el egy-egy sprintversenyen is. 

Az I. Suzuki Kaiser Ózd Rallysprint M csoportjának a (nem hivatalos) végeredménye:

1. Kazár Miklós (Mitsubishi Lancer R4) 22:15,30

2. Hadik András, Balla Nikoletta (Subaru Impreza) +6.9

3. ifj. Béres József, Répás Zoltán (Subaru Impreza) +8.5

4. Balogh János (Mitsubishi Lancer EVO IX) +13.1

5. Budavári Zoltán, Kulcsár Csaba (Mitsubishi Lancer  EVO VII) +42.4

6. Lencse Zoltán, Hofbauer Tamás (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:28,6

kazar 3.jpg

Címkék: Hazai Miki Rally Sprint

A bejegyzés trackback címe:

https://rallylikes.blog.hu/api/trackback/id/tr835230408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása