már.
30.

Loeb: Irány a Pikes Peak

A Peugeot hosszú szünet után a 9 szeres rallyvilágbajnokkal, Loeb el tér vissza a Pikes Peakra. A Pikes Peakot sajnos már leaszfaltozták, így Loeb-nek, jóval könnyebb dolga lesz mint Ari Vatanen-nek volt 1957-ben.

ötös.jpg

Idén 100 éve szerezte meg a Peugeot az első győzelmét Indianapolisban. 25 éve pedig Vatanen nyert a Pikes Peaken "1988-ban" majd egy évre rá Robby Unsert nyerte a fellegekbe vezető versenyt. Loeb egy Peugeot 208 T16-al vág neki a híres Pikes Peaknak.

  Ari Vatanen híres felfutása


A Peugeot partnerei : Peugeot, a Red Bull, a Total és a 9 szeres rallyvilágbajnok Sebastien Loeb lesz. Nem kérdés, a Peugeot újra meg szeretné nyerni a versenyt és ezért mindent megtesz. A Pikes Peak egy legndás verseny, az amerikai autósport 2. legrégebbi versenye amin a versenyzőknek 2800 méter szintkülömbség leküzdésével kell megbírkózniuk. A Peugeotnak nem titkolt terve, hogy mindenhol megmutassák, hogy mit tud a 208-as.

                   ari vatanen pk.jpg

Pikes Peak Hillclimb teljesen betonozott tavaly óta, amely 156 kanyar 20 km en keresztül 2800 és 4300 m, a legmagasabb pont. Mindez irgalmatlan olyan nehéz megszelídíteni, így a kihívás! A Peugeot elkötelezett kategóriában indul "Unlimited", a premier osztály, egy cél: a győzelem!


Három kérdésre válaszolt Maxime Picat.:

Visszatér a Peugeot a versenyzésbe ?

 Peugeot sosem adta fel versenyzést. Elég csak a peugeot marketingre gondolni a ( T16, 208 R2, 208 Cup Racing, 208 GTi Peugeot Sport ) az utóbbi autó is részt vesz Nürburgringi versenyen. Emellett rengeteg hír jelenik meg rólunk a médiában.

Mért pont a Pikes Peak ?

 A Pikes Peak megnyerésvel még jobban elterjednénk a médiában és megmutatnánk mire képes a 208-as. Ez egy remek verseny ami összehozza a csapatot. Ez is egy nagy kihívás amit szeret a Peugeot.

Mért szerettétek volna bevonni a projektbe a Red Bull-t és Loeb-et ?

Már csak egy a cél, a győzelem ! Tehát mindent meg kell tennünk, hogy meg tudjuk nyerni a versenyt. Ezúttal is szeretnék köszönetet mondani a Citroen-nek, hogy Loeb beszálhatott a projektbe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rallylikes.blog.hu/api/trackback/id/tr845184562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása